marți, 8 septembrie 2009

Unde locuiesc.

Aoleu, lumea din ziua de azi e cu siguranta ceva ce poate fi asemanat cu un sport extrem. Maiales mersul pe strazile Bucurestiului; e o adevarata aventura. O aventura chiar periculoasa daca nu stii pe unde sa mergi, ce zone sa vizitezi, la ce altitudini, ce "triburi" de oameni sau specii intalnesti pe strazile acestei maiestroase jungle de beton, otel si ciment.
Bucurestiul, oras in care salasuiesc eu, este un oras cu o fauna extrem de vasta si complexa; se pot gasi mai multe specii de fiinte vii decat in Oceanul Antarctic. Pana si o parte din oameni au ajuns sa isi adapteze viata, corpul si gandirea la cote extreme pentru a putea supravietui unui astfel de loc: asa au aparut:
- Seful: tip impunator, intotdeauna incruntat, lipsit de umor(aparent, il vedeti razand dupa ora 20:00 la Corso,Doina sau McMoonies). Acest tip de om poate fi numit un om evoluat, un adevarat conducator care pe la spate este f*#@! in gura de toti:D.
- Secretara: femela sublima cu forme apetisante care cunoaste slabiciunea sefului, ea este mana dreapta a "regelui junglei", avand totusi mai multa putere decat el, in anumite planuri datorita puterii sale de a manipula. Atentie "secretara" este faimoasa pentru veninul ei puternic ce-l tine in permanenta pe limba.
- The IT guy: el este cel ce troneaza in turnul sau construit din cabluri de retea si cadavrele procesoarelor intel-core duo. El e cel ce vede tot( ce acceseaza ceilalti pe net) si survoleaza in permanenta paginile x-rated de pe net in timpul muncii.
- Brokerul: spirit energic si mistic care nu se epuizeaza niciodata. Un adevarat "stalker" al vanzarilor. Intotdeauna are obiecte "atat de pretioase si utile vietii omului" la el care trebuiesc vandute cu orice pret, in orice cantitate, chit ca nu sunt utilizabile clientului.
- Doctorul: macelar sub acoperire. Atentie, asigura-ti organele interne inainte de a-l vizita.
- Gigel maturaru: om modest in timpul programului, adesea vazut cu o bagheta magica cu un capat verde luminos ce curata prin minune straile stand degeaba.
- Hotul de oglinzi: este adesea vazut in preajma masinilor nesupravegheate. Este o creatura a noptii. Acesta este indragostit intr-un mod foarte misterios de oglinzile retrovizoare ale masinilor de lux si este atat de atras de ele incat devine un specimen periculor. Evitati-l pe cat posibil.
Si lista poate continua pana cand raman fara taste la pc, dar deja umorul se duce la aceasta caracterizare, si ar fi bine sa trec la urmatoarea idee. Traiesc intr-o jungla facuta din otel si beton, dar eu nu o vad cum o vezi tu,si nici tu nu o vezi cum o vede altu. Pentru mine jungla asta imi ofera peisaje londoneze cu cladiri(scuzati-mi cacofonia,mi-e lene sa imi aleg cuvintele) dotate cu cosuri( din nou)si cosari sinistrii care alearga pe acoperisuri cautand copii orfani pentru a face cea mai dulce placinta de carne care exista, vad in locul unde salasuiesc dragoni de fier care se misca cu viteze uimitoare ce ucid oameni prosti si teribilisti sau cateodata din cauza oamenilor prosti si teribilisti oameni nevinovati, vad in oras un peisaj negru albastrui in care domneste o iarna spirituala ce face din om un supravietuitor, vad in oras un rai pentru cei puternici si un iad pentru cei slabi. Locul unde stau este tronul meu spre lumea mea care de'abia acum ia proportii lasand o cale de urmat celor care nu vor sa vada culori si vor sa tina piept iernii ce domneste in toti. Locul unde stau eu este turnul meu ce ma protejeaza de nesemnificativele actiuni ale oamenilor colorati care bantuie pamantul acesta fara un scop bine-definit si fara o idee de realitatea ce-i inconjoara. Fiecare om isi alege un lucru in care sa creada...tu in ce crezi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu